Érezd jól magad!

Clothespins, Póráz, Ruhák VonalRetro photo of pink, yellow and red shoes
A szineknek óriási a hatalma. https://r-zsok-selyem.hu/?p=760

Minden Napod Legyen Szines, Legyen Sok Örömöd!

Könnyű ezt mondani – gondolhatod magadban. De milyen nehéz is megvalósítani, mikor ébredéstől elalvásig minden oldalról az elvárások vasmarkai szorongatják a nyakunkat, préselnek bennünket.SzorĂ­tás, SajtolĂłgĂ©p, Fokhagyma, Szakács

Szerencsések, akik már gyerekkorukban megtanulták kivédeni ezeket a támadásokat. Ha visszavered ezeket a mérgezett nyílvesszőket, akkor lehetsz csak kiegyensúlyozott és elégedett. Ehhez rengeteg önismeret kell. Erre ez honlap nem vállalkozik, de minden apró lépés segít neked, hogy a kitűzött célodhoz közelebb kerülj.  Jól akarom érezni magam, jól érzem magam – ezt fogod megtapasztalni, ha hallgatsz a belső szóra, aki azt sugallja, tiszteld magad, engedd magadhoz a jóérzést.

Hogyan érhetem el, hogy komfortosan érezzem magam?

Kezdjük rögtön a legelemibb dologgal, amivel a napot indítjuk, az öltözködéssel. Ennek hatását lehetetlen kikerülni. Önmagunkkal és környezetünkkel való alapkapcsolatunk, amit azonnal érzékelünk. Megmutatja, hogyan fordulunk a világ felé, és az hogyan reagál ránk. Mondhatjuk, hogy “kit érdekel, mit gondolnak rólam”, de ez önáltatás.

Milyen fontos szerepe lehet egyetlen sálnak?

Az öltözékünk árulkodik rólunk.

Egy divatos sálon akár az életünk is múlhat?

Fontos, hogy akarjuk is megteremteni a jó közérzetünket, ne csak elvárjuk a naptól, hogy jól sikerüljön. A baj, hogy gyerekkorunkban nem tanították meg nekünk, hogy mi magunk is tehetünk a jóllétünk érdekében. Valahogy az volt a természetes, hogy a dolgok folynak és mi benne sodródunk, mintha semmi közünk nem lenne a saját boldogságunkhoz. Pedig igenis, rajtunk is múlik! Tudatosítani kell magunkban, hogy nem tűrjük el, hogy rossz kedvünk legyen mások miatt, hogy elrontsák a hangulatunkat. Tanulnunk kell, hogy nem szabad mindent elviselni, nem szabad engednünk, hogy a környezetünk elszívja az energiánkat. Figyelnünk kell és gyorsan kitenni a stop táblát, “ne hass rám kellemetlenül”! Szeretjük az elismerést, vágyunk rá, de ez nem azonos az elvárások mindenek feletti teljesítésével.

Koldus, Szegény, SzívszorítóHa ütött-kopott ruhában mennél be a munkahelyedre,  biztosan fura pillantásokat kapnál. Pedig te ugyanaz az ember vagy, mint egy kosztümben. Mégis. Valld be, te is sandán pislognál az igazgatódra, ha egy szakadt alsóban  jelenne meg.

A világ szabályokból épül fel, amit el kell fogadnunk, alkalmazkodnunk kell, de mindezt úgy, hogy közben a saját igényeinket is kielégítsük. Mindenki felelős önmagáért, örömtelenül élni nem szabad!

Az öltözködésünk meghatároz. Ugye nem mindegy, hogy mit veszel fel?

Mit tehetsz? Például nem mindegy, mit veszel fel. Mi legyen aznap? Egy elegáns? Egy laza? Kihívó, csábító, fesztelen, vagy ma éppen magabiztosságra vágysz? Mennyi érzés, ugye?  Milyen anyaga legyen? Puha, simogató, vagy talán farmer? Azt mindenki tudja, hogy a színek nagy hatással vannak ránk. (Feledhetetlenül nagy élmény volt a napfogyatkozás, mikor minden szürke lett, a fű, a virágok, az égbolt, a kutyusunk. Nem szeretnék örökké úgy élni.)
Te tudod, hogy a karakteredhez mely színek passzolnak? http://szintanacsadas.hu/
Biztos észrevetted, hogy ösztönösen egyik nap sötét árnyalatba öltözöl, de máskor a piros ruhát veszed ki a szekrényből. Ezek segítenek neked, hogy az előtted álló napot determináld. Megerősítenek, energiát adnak, a lelkedet felkészíted vele egy általad elvárt helyzetre. Tudatosítsuk magunkban, mit akarunk elérni, mire használhatjuk jó eszközként az öltözködést, a divatot.
R-zsok

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?