Használati tanácsok

Így kezeld, légy’szíves!

Tapasztaltad már, hogy egy ruhában örömteli hangulatod lesz és fesztelen, szabad, könnyed, magabiztos nő vagy, aki különleges, akinek van egyénisége, saját stílusa? Nem éreztél még ilyen döbbenetesen kellemes hangulatváltozást?
Bizonyára még nem jutottál valódi hernyóselyemhez, ami képes megadni neked ezt az önbizalom-növelő, fantasztikusan jó érzést.

Hidegben melegít, melegben hűsít, nem izzadsz benne, nem gátol, nem veszed észre a jelenlétét, teljes komfortot, jó közérzetet ad.  Mivel nem mesterségesen előállított (mint a többi anyag), hanem 100%-ban természetes, bio termék natur feldolgozással, így nem okoz allergiát, nem irritál. Tökéletesen élő-lélegző, különleges hőszabályozó rendszerként működik.
Meglepő, milyen lágyan ölelő, simogató hatása tud lenni. Ez nemcsak a blúznál, ruhánál, de már egy sálnál vagy kendőnél is érezhető lesz.
Nehéz elhinni? Pedig valóság, ugyanis a hernyóselyemnek ugyanaz a kémhatása, mint az emberi testnek, a bőrünknek. Egy plusz bőrréteget viselünk vele. Ráadásul különösen figyelek, ma már kizárólag minőségi festéket használok, aminek a kémhatása azonos a selyemmel, így egyneművé válik vele.  Luxus a testünknek.
Az öltözékek között nem találunk ehhez hasonlót. Ezért hívják a hernyóselymet a textíliák királynőjének. A divatban külön kategóriát tart fenn magának.
Fontos kihangsúlyozni, hogy nem hasonlít a műselyemre!!!

Ahhoz azonban, hogy sokáig örömöt adjon, figyelni kell rá.

Feltétlen olvasd el az alábbi kezelési útmutatót!

Mosása 30 C°-on, finom mosószerrel/folyékony hidegmosóval vagy picike samponnal. Ne csavarjuk, gyengéden nyomjuk ki belőle a vizet. Nem tehető szárítógépbe és kizárólag a hátoldalán vasalható selyem fokozaton, harmat nedvesen.
Legjobb kézzel mosni, majd formára tenni, de ha mosógépbe tesszük, a gyapjú fokozatra állítsuk és mindenképpen mosózsákban legyen! Ne tegyünk mellé más mosnivalót!
Picit engedheti a színét, ez természetes, esetleg ecetes vízben öblítsük át.
Az első mosás után még puhább lesz és ez elveszi a festék illatát is.
A fotón néha nem a valódi szín látszik, ezt jelzem a leírásnál. Igyekszem tenni a realitásért. Az igazi szépségét, a fényben való fenséges csillogását és finom tapintását valójában csak kézben tartva lehet meglátni és megérezni.
Sajnálom, hogy nem tudom biztosítani ezt a megtapasztalást, mert csak interneten keresztül lehet hozzájutni (egyelőre).

A hernyóselyem meghálálja a kézi mosást.

A hernyóselyem meghálálja a gondoskodást.

A kendők, sálak használati formáktól, viselési, megkötési módoktól függően nagyon sajátságos mintákat adnak ki, ez a játékosság nagyon változatossá és hangulatossá teszi.

Festése:
Ha szép munkát akarunk, jó minőségű anyagokat kell használnunk. Ez viszont nagyon költséges.
Az anyag természetes szövete miatt festés közben öntörvényűen viselkedik. Nagyon kell ismerni a tulajdonságát, hogy kiszámíthatatlanságát megszelídítsük. A minták megfestése egyszeri és megismételhetetlen. Nem lehet javítani, ha valamit elrontottunk, nem lehet kitörölni, épp ezért nagy koncentrációt igényel a folyamat. Nem lehet olyan precíz a mintája, mint a gyári termékeknél, de értékét éppen az egyedi alkotás adja.

Története:
Magyarországon először az 1600-as években honosították meg.

Népszerűségét kedvező tulajdonságainak köszönheti, mivel az egyik legnemesebb és legtartósabb ruházati alapanyag. Mindig eleganciát, exkluzivitást sugall, mintájának köszönhetően különböző hangulatot adhat, így a divattervezők, a haute couture kimaradhatatlan anyaga.

A selyemhernyó gubójából lesz a selyemkendő.

Ebből a gubóból lesz a selyemsál.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.